Ce presupune imobilizarea în aparat gipsat a unui membru?


Arthrex-Ortopedic

Imobilizarea în aparat gipsat a unui membru se referă la procesul de fixare a unui os sau articulație care a fost fracturat sau lezat prin utilizarea unui aparat gipsat. Aparatul gipsat este o bandajă care conține gips și se aplică în jurul zonei lezate pentru a menține osul sau articulația în poziția corectă pentru a se vindeca.

Imobilizarea în aparat gipsat este utilizată pentru a trata fracturile osoase simple, cum ar fi fracturile de încheietura mâinii, gleznei sau piciorului. De asemenea, poate fi utilizată pentru a trata entorsele, luxațiile și alte leziuni ale articulațiilor. Aparatul gipsat poate fi

utilizat atât pentru imobilizarea pe termen scurt, cât și pe termen lung.

Imobilizarea în aparat gipsat poate fi realizată de către un medic sau de către un asistent medical calificat. Înainte de aplicarea aparatului gipsat, medicul va realiza un examen fizic al zonei lezate pentru a determina dacă imobilizarea este necesară. Dacă este necesară imobilizarea, medicul va realiza o radiografie pentru a determina poziția corectă a osului sau articulației.

După aplicarea aparatului gipsat, pacientul va fi instruit să evite orice activitate care ar putea provoca durere sau deteriorarea zonei lezate. De asemenea, pacientul va fi instruit să evite mișcarea sau încărcarea inutilă a zonei imobilizate, pentru a permite osului sau articulației să se vindece complet.

Imobilizarea în aparat gipsat poate fi uneori necesară pe o perioadă lungă de timp, iar în acest caz pacientul va fi instruit să-și facă exerciții de recuperare, sub supravegherea medicului, pentru a menține flexibilitatea și forța în zonele din jurul zonei imobilizate.

În concluzie, imobilizarea în aparat gipsat este un tratament important pentru fracturile osoase și leziunile articulare, care permite osului sau articulației să se vindece complet, evitând complicațiile. Pacienții care au nevoie de acest tratament pot apela la experiența Dr. Pop Daniel-Laurențiu, medic primar Ortopedie și Traumatologie şi doctor în științe medicale, care poate oferi un diagnostic precis și un plan de tratament adecvat pentru imobilizarea în aparat gipsat a unui membru.

Fă-ţi o programareLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *