Durerile articulare – O problemă comună pentru toate vârstele


Arthrex-Ortopedic

Durerile articulare sunt o problemă comună care poate afecta oamenii de toate vârstele, și pot fi cauzate de o varietate de factori, cum ar fi osteoartrita, artrita reumatoidă, leziuni sau boli inflamatorii. Medicina ortopedică oferă o gamă largă de opțiuni de tratament pentru a ajuta la gestionarea și ameliorarea durerilor articulare.

Unul dintre medicii specializați în tratarea acestor afecțiuni este Dr. Pop Daniel-Laurențiu, medic primar Ortopedie și Traumatologie și doctor în

științe medicale. El poate oferi o abordare individualizată și specializată pentru fiecare pacient, care poate include o combinație de tratamente, cum ar fi medicamente, fizioterapie și chirurgie.

Dr. Pop Daniel-Laurențiu poate utiliza medicamente antiinflamatoare nesteroidiene (AINS) pentru a reduce inflamația și durerea asociată cu durerile articulare. Acestea pot fi luate oral sau prin injectare și sunt disponibile sub formă de pilule sau unguente.

Fizioterapia este, de asemenea, un tratament comun recomandat de Dr. Pop Daniel-Laurențiu pentru durerile articulare. Terapeuții fizici pot recomanda exerciții specifice pentru a întări mușchii și a îmbunătăți flexibilitatea articulațiilor. Acestea pot include exerciții de întindere, fortificare și cardio. Terapia fizică poate ajuta, de asemenea, la reducerea inflamației și a durerii.

Dr. Pop Daniel-Laurențiu poate, de asemenea, recomanda injecții cu corticosteroizi pentru a trata durerile articulare. Acestea pot fi injectate direct în articulație și sunt utilizate pentru a reduce inflamația și durerea.

În cazurile severe de dureri articulare, Dr. Pop Daniel-Laurențiu poate recomanda o intervenție chirurgicală, cum ar fi artroscopia sau înlocuirea sau repararea articulației afectate. Acestea sunt proceduri care se efectuează sub anestezie generală și poate necesita perioada de recuperare.

Fă-ţi o programareLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *