Entorsa


Arthrex-Ortopedic Timişoara - Dr. Pop Daniel-Laurenţiu

Entorsa este o leziune a articulației care apare atunci când un ligament (țesutul care conectează oasele) este răsucit sau ținut într-o poziție anormală. Acest lucru duce la durere, inflamație și, uneori, chiar la instabilitatea articulației afectate. Entorsele cele mai frecvente apar la glezne, genunchi, glezne și degete.

Există trei grade de entorse, fiecare fiind determinată de severitatea leziunii ligamentului. O entorsă de gradul I este cea mai ușoară și implică o ușoară întindere sau o ușoară rupere a ligamentului. O entorsă de gradul II implică o întindere sau o rupere moderată a

ligamentului, iar o entorsă de gradul III este cea mai severă și implică o rupere completă sau o desprindere a ligamentului.

Tratamentul pentru o entorsă depinde de gradul de severitate a leziunii. Pentru o entorsă de gradul I sau II, tratamentul poate include repaus, gheață, compresie și elevație (RICE) pentru a reduce durerea și inflamația. Medicamente antiinflamatoare nesteroidiene (NSAIDs) pot fi, de asemenea, utilizate pentru a controla durerea. Fizioterapia poate fi recomandată pentru a întări ligamentul afectat și pentru a restabili mobilitatea articulației.

Pentru o entorsă de gradul III, tratamentul poate include repaus, gheață, compresie și elevație, precum și imobilizarea articulației afectate cu o atelă sau o ghips. Fizioterapia poate fi, de asemenea, recomandată pentru a întări ligamentul afectat și pentru a restabili mobilitatea articulației. În cazuri severe, chirurgia poate fi necesară pentru a repara sau înlocui ligamentul afectat.

În cazul în care suferiți de entorsă, Cabinetul Arthrex-Ortopedic din Timișoara, strada 1 Decembrie, nr. 36, oferă tratamente eficiente pentru această afecțiune, în special sub îndrumarea și îngrijirea medicului primar Ortopedie și Traumatologie – Dr. Pop Daniel-Laurențiu, care este un specialist în tratarea entorselor și care a obținut și doctoratul în științe medicale. Acesta poate evalua și diagnosticarea gradului de entorsă și poate recomanda un plan de tratament adecvat, care poate include terapii fizice, medicamente sau chirurgie, în funcție de nevoile individuale ale pacientului.

În plus, Dr. Pop Daniel-Laurențiu are experiență și cunoștințe solide în domeniul ortopediei și traumatologiei, ceea ce îl face un medic de încredere pentru tratarea entorselor și a altor leziuni ortopedice. Dacă suferiți de o entorsă sau suspectați că aveți o leziune ortopedică, nu ezitați să solicitați consultația medicului la Cabinetul Arthrex-Ortopedic din Timișoara pentru a obține tratamentul adecvat și pentru a vă recupera cât mai curând posibil.

Fă-ţi o programareLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *