Sindromul de tunel carpian


Dr. Pop Daniel-Laurenţiu - Arthrex-Ortopedic

Sindromul de tunel carpian este o afecțiune comună care afectează mâna și poate cauza durere, amorțeală și slăbiciune. Se produce atunci când nervul median, care trece prin tunelul format din oasele carpianelor și ligamentul transvers, este comprimat sau iritat. Această compresie poate fi cauzată de afecțiuni precum artrita, leziuni sau repetarea unor acțiuni manuale repetitive.Simptomele includ amorțeală, furnicături sau dureri în degete, mână, încheietura mâinii sau braț. De asemenea, poate apărea

slăbiciune în mână și poate fi dificil să se prindă sau să se țină obiecte. În cazuri severe, poate duce la pierderea forței sau a coordonării mâinii.
Diagnosticul se poate face prin istoricul medical și examen fizic, precum și prin teste suplimentare, cum ar fi electromiografia sau testul nervului median.
Tratamentul poate varia de la schimbarea comportamentului cauzator al durerii, cum ar fi evitarea activităților repetative, la terapia fizică, medicamente sau, în cazuri severe, chirurgie. Terapia fizică poate include întinderea și fortificarea mâinii, iar medicamentele pot include antiinflamatoare sau medicamente pentru controlul durerii. Chirurgia poate implica decompresia nervului prin tăierea unui segment din ligamentul transvers.
Prevenirea sindromului de tunel carpian poate include evitarea activităților repetative care cauzează compresie sau iritație a nervului, menținerea unei posturi corecte a mâinii și întinderea regulată a mâinii și antebrațului.
În concluzie, sindromul de tunel carpian poate afecta activitățile de zi cu zi și poate fi dureros, dar poate fi tratat prin terapie, medicamente sau, în cazuri severe, chirurgie. Prevenirea poate fi realizată prin evitarea activităților repetative și prin menținerea unei posturi corecte.Dr. Pop Daniel-Laurenţiu, medic primar Ortopedie şi Traumatologie – Doctor în ştiinţe medicale vă oferi cele mai bune opțiuni de tratament la cabinetul său, Arthrex-Ortopedic din Timişoara, strada 1 Decembrie, Nr. 36.

Fă-ţi o programareLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *