Sindromul de tunel ulnar


sindromul de tunel ulnar - Copy

Sindromul de tunel ulnar este o afecțiune medicală care apare atunci când nervul ulnar este comprimat sau iritat în zona cotului. Acest nerv controlează mișcarea și senzația în mâna și degetele mici, precum și în partea interioară a antebrațului. Sindromul de tunel ulnar poate fi cauzat de diverse afecțiuni, cum ar fi traumatismul repetitiv la nivelul cotului, fracturi, osteoartrită, bursită sau tumori. De asemenea, poate fi cauzat de o poziție incorectă a cotului, cum ar fi ținerea acesteia îndoită pentru o perioadă îndelungată.

 

Simptomele sindromului de tunel ulnar pot include amorțeală, furnicături sau durere în degetele mici și în partea interioară a antebrațului. În cazuri mai severe, poate exista slăbiciune musculară și chiar pierderea controlului asupra degetelor mici.

Diagnosticul sindromului de tunel ulnar poate fi făcut prin examen fizic, teste de electrodiagnostică sau imagistică medicală, cum ar fi radiografii sau RMN.

Tratamentul pentru sindromul de tunel ulnar depinde de cauza subiacentă și poate include măsuri conservatoare, cum ar fi modificarea activităților care agravează simptomele, terapia fizică sau utilizarea atelelor. În cazurile severe, poate fi necesară intervenția chirurgicală pentru a elibera nervul comprimat.

Dr. Pop Daniel-Laurențiu este un medic primar în Ortopedie și Traumatologie și doctor în științe medicale cu experiență vastă în tratamentul afecțiunilor ortopedice și traumatologice, inclusiv a sindromului de tunel ulnar. Cabinetul său, Arthrex-Ortopedic, este situat în Timișoara, la Strada 1 Decembrie, Nr. 36, și îi așteaptă pe pacienți pentru evaluare și tratament al afecțiunilor ortopedice și traumatologice, inclusiv pentru tratamentul sindromului de tunel ulnar.

Fă-ţi o programare!Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *