Testul nervului median


Arthrex-Ortopedic - Dr. Pop Daniel-Laurenţiu

Testul nervului median este un test medical utilizat pentru a evalua funcția nervului median, care poate fi afectat de sindromul de tunel carpian. Acest test ne poate ajuta să determinăm dacă există compresie sau iritație a nervului median, precum și să identificăm zona precisă în care se produce compresia.

Testul nervului median poate fi realizat de un medic sau de un fizioterapeut și poate dura între 5-10 minute. Testul implică evaluarea funcției nervului median prin stimularea

acestuia cu ajutorul unui stimul electric sau prin apăsarea pe nerv în diferite zone. Rezultatele testului pot fi interpretate pentru a identifica dacă nervul median este funcțional sau dacă există o compresie sau o iritație a nervului.

Dr. Pop Daniel-Laurențiu, medic primar în Ortopedie și Traumatologie la cabinetul Arthrex-Ortopedic din Timişoara,

În plus, testul nervului median poate fi utilizat împreună cu alte teste, cum ar fi electromiografia, pentru a obține o imagine completă a funcției nervului median și a determina dacă există o afecțiune subiacentă, cum ar fi sindromul de tunel carpian.

Testul nervului median nu este dureros și nu prezintă riscuri semnificative pentru pacient. Totuși, în unele cazuri, poate produce o ușoară senzație de disconfort sau furnicături în mână.

Dr. Pop Daniel-Laurențiu, medic primar în Ortopedie și Traumatologie la cabinetul Arthrex-Ortopedic din Timişoara,

Testul nervului median este crucial utilizat pentru a evalua funcția nervului median și pentru a diagnostica sindromul de tunel carpian. Acest test ne poate oferi informații despre posibila compresie sau iritație a nervului median și ne poate ajuta să identificăm tratamentul potrivit. Este important să solicitați sfatul unui medic pentru a stabili dacă testul nervului median este necesar pentru cazul dumneavoastră și pentru a primi o evaluare corectă a rezultatelor. Dacă doriți să accesați aceste servicii, puteți contacta Dr. Pop Daniel-Laurențiu, medic primar Ortopedie și Traumatologie și Doctor în științe medicale, la cabinetul Arthrex-Ortopedic din Timișoara, strada 1 Decembrie nr. 36.

Fă-ţi o programareLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *