Traumele suferite de sportivi la mâini


Arthrex-Ortopedic - Dr. Pop Daniel-Laurenţiu

Sportivii pot suferi traume la mâini din mai multe cauze, printre care se numără: suprasolicitarea musculară, loviturile, entorsele, fracturile, tendinita, sindromul de compresie nervoasă, etc.

Una dintre cele mai frecvente traume la mâini în rândul sportivilor este entorsa. Aceasta se produce atunci când articulația este răsucită sau întoarsă brusc, ceea ce poate duce la țesutul ligamentelor întinzându-se sau chiar ruperea acestora. De exemplu, un baschetbalist care prinde mingea cu mâna într-un mod necorespunzător poate suferi o

entorsă la încheietura mâinii.

Fracturile sunt, de asemenea, o cauză comună a accidentărilor la mâini în rândul sportivilor. Acestea pot fi produse prin traumatisme directe sau prin suprasolicitare repetitivă. De exemplu, un boxeur poate suferi o fractură la mână după lovituri repetate în sacul de box.

Tendinita este o altă afecțiune comună în rândul sportivilor, care se caracterizează prin inflamația tendoanelor. Tendoanele sunt țesuturile care conectează mușchii la oase și sunt esențiale pentru mișcarea în articulații. Un jucator de tenis poate suferi tendinita la cot din cauza mișcărilor repetative necesare jocului.

Sindromul de compresie nervoasă este o altă traumă comună la mâini, care se produce atunci când un nerv este comprimat sau iritat. De exemplu, un jucător de chitară poate suferi sindromul de compresie nervoasă la mână din cauza mișcărilor repetative necesare jocului.

Dr. Pop Daniel-Laurențiu, medic primar Ortopedie și Traumatologie și Doctor în științe medicale la cabinetul Arthrex-Ortopedic din Timișoara, Strada 1 Decembrie, Nr. 36 poate vindeca traumele accidentărilor la mâini prin tratamente specifice și personalizate, cum ar fi terapia fizică, terapia ocupațională, chirurgia ortopedică și recuperarea post-operatorie.

Fă-ţi o programareLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *